top of page

Acerca de

8805DC21-9D55-4633-BF56-F4A031CFF464.jpeg

Kessuja meillä on ollut vuodesta 2003. Ensimmäinen oma kessupentueeni syntyi vuonna 2014, tätä ennen äitini kasvatti kaksi pentuetta samalle kennelnimelle. Gagan ja Cocon kanssa kisasimme aktiivisesti agilityssa ja kun suunnittelin seuraavan koiran ottoa, kohdistui rotuvalinta pampaihin. Olin ihastunut Vickyn setään nähtyäni sen eräällä online kurssilla. Mitä enemmän rotuun tutustuin, sitä enemmän tykästyin ajatukseen omasta pampaista. Ensimmäinen pampaipentue meille syntyi 2021 vaiherikkaan urosetsinnän jälkeen. Lopulta uros löytyi niinkin läheltä kuin Teksasista ja se jäi Suomeen asumaan. Sittemmin olen tuonut ulkomailta useamman nuoren pampai uroksen sijoituskoteihin yhteistyökasvattajien kanssa. Näistä tuontiuroksista tulee lisää tietoa kotisivuille kunhan ne kasvavat.

Kotona asuu kaksi kessua ja kaksi pampaita. Keeshondit Gaga 10v ja Coco 7v ovat kummatkin eläköityneet harrastusurastaan ja sterkattu. Pampai Vicky muutti 2019 vuoden alussa Isosta-Britanniasta meille. Viima on sen pentu, joka jäi kotiin ensimmäisestä Demicle's pampai pentueesta. Lisäksi minulla on sijoitus- ja yhteistyökoiria.

Agility on ykköslajini. Tällä hetkellä kisaan Vickyn kanssa kolmosluokassa ja Viiman kanssa kolmosluokassa hyppyradoilla. Olen vuosien saatossa harrastanut myös tokoa ja näyttelyitä. Haluan keskittyä kotona asuviin koiriin, ja tämän vuoksi pidän koiramäärän pienenä. Kiitos kaikille yhteistyökodeille, te mahdollistatte kasvatustyöni.

OTA YHTEYTTÄ

Kerrothan viestissä itsestäsi, elämäntilanteestasi sekä kummasta rodusta olet kiinnostunut. 

Kasvatinomistajiltani toivon aktiivisuutta ja mielelläni kuulen kuulumisia kasvateistani. Toivon että jokainen kasvattini luustotutkitaan virallisesti 1-2 vuoden iässä. Nämä tutkimukset antavat arvokasta tietoa rodun terveydestä, ja edesauttavat vastuullisten jalostusvalintojen tekoa.

Ensimmäinen vuosi pennun kanssa vaatii paneutumista, ymmärrystä ja sitoutuneisuutta. Hyvin tehty pohjatyö kantaa pitkälle, ja pennun kasvattamiseen käytetty aika palkitaan tulevien yhteisten vuosien aikana. Arvostan hyvin valmistautuneita sekä innostuneita kotiehdokkaita. 

Keeshond sopii ensimmäiseksi koiraksi. Ne ovat luotettavia, ystävällisiä, ihmiseen vahvasti kiintyviä ja uskollisia pystykorvia. Kessun vahtivietin vuoksi sille olisi ihanteellisinta päästä kotiin, jossa on oma piha. Itselläni on kuitenkin omakohtainen positiivinen kokemus kessuista kerrostalossa, enkä näe kerrostaloasumista esteenä kessun otolle. Keeshond on onnellisimmillaan rakastavassa kodissa, jossa se saa olla mukana arjessa ja saa paljon huomiota. Keeshond sopii erinomaisesti harrastuskoiraksi, ja pidän kotiehdokkaassa isona plussana innostusta harrastaa koiran kanssa.

Pampain suloisen ulkomuodon taakse kätkeytyy vietikäs koira, joka on aina valmis toimintaan. Pampaille pyrin löytämään aktiiviset ja harrastavat kodit. Arvostan aiempaa koirakokemusta, ja mielelläni luovutan pampain muun lauman jatkoksi. Pampai vaatii paljon liikuntaa ja aktivointia, helpoiten nämä tarpeet tulee tyydytettyä koiraharrastamisen avulla.

bottom of page