top of page

Vicky & Ousse

QUEEN- pentue

Vickyn ja Oussen rakkauslapset syntyivät 5.6.2021, neljä narttua + neljä urosta. Minun ensimmäinen pampai pentueeni. Sekä astutus että synnytys oli täysin luonnollisia. Pennut olivat syntymästä asti elinvoimaisia ja reippaita, eikä yksikään tarvinnut apua elämänsä ensi askelilla. Pennut ovat saaneet nimensä pohjautuen Vickyn viralliseen nimeen, eli Queenin Don't Stop Me Now kappaleeseen. Kuva: Tytti Käyhkö.

CA3164B9-9F72-432C-AFE5-D81D30E082C9.jpeg

Kuva: Ninni Kulo

Demicle's Having A Good Time

Sukupuoli: Narttu

Korkeus: 40cm

Paino: 10,5kg

Näyttelyt: EH

Agility: medi3 hyppyradoilla

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0

Polvet: 0/0

Selkä: LTV0 & VA0

Olkapäät: terve/terve

Geenitestit: NAD kantaja, muuten all clear

Viima jäi pentueesta meille kotiin, lue lisää Viimasta sen omalta sivulta.

Demicle's Supersonic Man

Sukupuoli: Uros

Korkeus: n. 41- 42cm

Paino: 11,5kg

Näyttelyt: H

Agility: medi1

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0

Geenitestit: all clear (myös NAD)

"Pupu on omistajansa silmäterä. Olen aina ihaillut Vickyn tapaa tehdä töitä, ja toivoin samanlaista koiraa itsellenikin. Onnekseni, Pupu onkin aika suora urosversio Vickystä: agilityradoilla mennään aivan täysiä ja yritetään kaikkemme. Pupu on iloinen ja super kiltti poika.

 

Pupu on tosi helppo koira. Se on kulkenut aivan pikkupennusta alkaen pitkiä laiva- ja automatkoja, joten matkustelu menee rauhallisesti. Yksinolo on myös aina sujunut ongelmitta. Omistaja opiskelee eläinlääketieteellisessä, joten Pupu kulkee usein koulussa mukana harjoituskappaleena opiskelijoille (röntgenkuvataan, ultrataan, tutkitaan silmiä tai hampaita, kaikki sopii). Kotioloissa kerrostalossa Pupu on ainut koira, mutta Tampereella käydessä Pupu sujahtaa mielellään vanhempien koira- ja kissalauman keskelle. Muuttojakin on tapahtunut jo monta kertaa Pupun lyhyen elämän aikana, mutta ne eivät ole hetkauttaneet tätä koiraa mitenkään.

 

Kotona Pupu on rauhallinen, mutta pyydettäessä heti valmiudessa hommiin. Energiaa riittää vaikka muille jakaa! Kaikki ihmiset ja eläimet, sekä tutut että tuntemattomat, ovat Pupulle erityisen mieluisia, ja kaikkiin suhtaudutaan erittäin innokkaasti. Käymme usein ystävien ja heidän koiriensa kanssa lenkkeilemässä, treenaamassa tai uimassa. Pupu lenkkeilee turvallisissa paikoissa vapaana, ja tulee kutsusta nopeasti luokse. Sillä ei ole tarvetta lähteä omille matkoilleen tai lähteä vainun/eläimien perään. Se on mielummin herkkis kuin kovapäinen, joten ääntä ei tarvitse koskaan korottaa."

IMG_4976.jpeg

Kuva: Ninni Kulo

1BCD91EC-E6DD-43AD-91F9-E4541CEEA8EB.jpeg

Demicle's Don't Want to Stop At All

Sukupuoli: Uros

Korkeus: 45cm

Paino: 15kg

Näyttelyt: FI MVA & JMVA

Agility: SL1 hyppyradoilla

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0

Selkä: LTV0 & VA0

Geenitestit: all clear (myös NAD)

"Tuisku on meidän oma hessuhopo. Aina iloinen touhottaja, joka on mielellään mukana menossa. Tuiskun nimikin valikoitu lopulta sillä, kun hällä tuntuu olevan aina bileet. 

Tuisku tykkää ihmisistä tosi paljon ja toiset koiratkin on yleensä oikein kivoja. Makupalat on Tuiskulle ihan ykkösjuttu ja se onkin helppo motivoida harrastukseen kuin harrastukseen. Harrastuksissa ykkösenä meillä on agility, mutta kotona treenaillaan myös rally-tokoa ja temppuja. Agilityssä Tuisku on kiltti ja kohtuu harkitseva. Sille on helppoa opettaa uusia asioita, eikä se käy kovin kierroksilla.

Kotona Tuisku on kiltti perhekoira, joka herkästi käyttää ääntään kiihtyessään. Rauhoittumista on myös Tuiskun kanssa saatu opiskella jonkin verran. "

Demicle's Defying The Laws Of Gravity

Sukupuoli: Uros

Korkeus: n. 45cm

Paino: 14-15kg

Agility: pikkumaksi- mölli

Lonkat: C/B

Kyynärpäät: 0/0

Selkä: LTV0, VA0

Olkapäät: terve/terve

Geenitestit: NAD kantaja, muuten all clear

"Sumu on vilkas, reaktiivinen, aktiivinen, sylikoira. Se ei ole kovin pehmeä kaveri. Harrastaa agilityä ei niin kilpailuviettisen omistajan kanssa. Paimennusta on kokeiltu, mutta vahva saalisvietti tuo haasteita. Noseworkkia olisi tarkoitus kokeilla. Harrastuskaverina kiva, oppii nopeasti, keskittyy hyvin töihin ja sille on tärkeää tehdä oikein.

 

Sumu rakastaa ihmisiä ja alkutervehdyksen jälkeen jättää ihan vieraat helposti rauhaan. Oman perheen kanssa tykkää olla lähellä ja sylissä. Sumu on nopea koira ja sen reaktiot ovat nopeita, tämä vaatii sitä että omistaja on lenkkeillessä hereillä. Pentuna saalis/paimennusvietti kohdistui autoihin, pyöriin, irtolehtiin jne mutta niistä on jo päästy eroon. Sumulla on myös jonkin verran saalisviettiä rusakoita ja peuroja kohtaan, ja voi ottaa näkölähdön. Vieraat koirat kiinnostavat kovasti etäältä, mutta kohdatessa ei ole enää niin innostunut. Sumulla onkin hieman nuoren koiran epävarmuutta vielä."

IMG_7593_2.JPG
E7ED98D3-EAB0-420E-9AB7-5A4E5A9B0330.jpeg

Demicle's Made For Basilea

Sukupuoli: Narttu

Korkeus: 38cm

Geenitestit: mahdollinen NAD kantaja, muuten all clear

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0

Polvet: 0/0

Selkä: LTV clear

Akira muutti Vickyn kasvattajalle Fran Albisserille 4kk iässä ja asuu nyt UK:ssa sijoituskodissa, jossa se on rakastettu perheenjäsen. Akira on iloinen sekä sosiaalinen koira.

Demicle's Mister Fahrenheit

Sukupuoli: Uros

Korkeus: n. 42- 43cm

Paino: 14 kg

Näyttelyt: ERI

Toko: ALO1

Jälkeläiset: 1x pentue Kennel Minimeising

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0

Polvet: 0/0

Olkapäät: terve/terve

Selkä: LTV0, VA0

Silmät: ok

Geenitestit: NAD +/+ tai +/-, muuten all clear

"Oiva on avoin, vilkas ja reipas koira, on aina siellä missä sinäkin ja aina halukas tulemaan mukaan minne ikinä menetkin. Oma perhe on kaikista tärkein. On hyvin hellyydenkipeä, nauttii sylissä ja lähellä olosta. On avoin kaikkia ihmisiä kohtaan, tykkää lapsista ja niiden kanssa touhuamisesta. Tulee yleensä muiden koirien kanssa hyvin juttuun. Resurssiaggressiivisuutta Oivalla ei ole. Taistelutahtoisuutta löytyy, vetoleikit lauman toisen koiran kanssa haluaa aina voittaa ja on siinä erityisen sinnikäs!

Voimakas vahtivietti on, ilmoittaa aina haukulla kun kotiin tulee joku. Muuten ei hauku kotipihassa ollessa eikä muutenkaan ole äänekäs tyyppi. On arjessa hyvin leppoisa tyyppi ja on/off-nappi löytyy. Autossa matkustelee rennosti.

 

Oivan kanssa treenataan tokoa ja agilityä. Syttynyt agilityyn pikku hiljaa, alkuun tehty paljon pohjataitotreeniä ja nyt kun alettu tekemään radanpätkää, innostus lisääntynyt kovasti. Tokoa tekee kivalla vireellä. Kun Oiva tietää mitä häneltä odotetaan, tekee innokkaasti töitä ja on nopea oppimaan. Palkkautuu sekä nameilla että leluilla, ehkä hieman paremmin nameilla. Innostuu vetoleikeistä ja noutaa ja palauttaa hienosti leluja. Erilaisiin alustoihin suhtautunut aina neutraalisti, ei arkuutta. 7kk ikäisenä päässyt ulkona pelästymään uudenvuodenaaton rakettia ja sen jälkeen hakeutunut aina sisätiloihin rakettien ampumisen aikaan. Muuten Oivalla ei ole ääniarkuutta. Oiva on kaikinpuolin ihana rento perhekoira, jonka kanssa on kiva harrastaa!"

oiva5.png

Kuvaaja: Johanna Kämäräinen

DSC_2999-0053.jpg.jpg

Kuva: Ninni Kulo

Demicle's There's No Stopping Me

Sukupuoli: Narttu

Korkeus: 40cm

Paino: 11kg

Agility: M2 hyppyradoilla

Geenitestit: mahdollinen NAD kantaja, muuten all clear

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0

Polvet: 0/0

Olkapäät: terve/terve

Selkä: LTV0 & VA0

"Etu on rakastettava koira, joka on kietonut koko perheen pienten tassujensa ympärille. Se on onnistunut hurmaamaan myös aika monta muuta tapaamaansa ihmistä. Etu on hyvin sosiaalinen niin ihmisiä kuin koiriakin kohtaan ja viihtyy kotona parhaiten omien ihmistensä kainalossa. Etu on arjessa hyvin kiltti ja helppo koira. Ainoastaan voimakas riistavietti rajoittaa hieman irtipitoa metsissä, joissa liikkuu paljon peuroja. Etu on luonteeltaan tasainen ja melko rauhallinen, mutta jostain innostuessaan siitä löytyy myös turbomoottori. Etu rakastaa juoksemista ja harrastaa sitä yhtä mielellään niin yksin kuin koirakavereidenkin kanssa.

Etulla on jonkun verran vahtiviettiä ja se tykkää ilmoittaa kotona pihan ohikulkijoista. Vieraat se ottaa kuitenkin ystävällisesti vastaan. Se ei ole reaktiivinen ja ohittaa lenkillä vastaantulijat rauhallisesti, vaikka saman perheen toinen koira saattaa niille rähistä. Sillä ei ole yhtään resurssiaggressiivisuutta, mutta jonkun verran se "pelailee" asioilla ja käyttää aina hyödyksi tilanteet, joissa pääsee vaikkapa varastamaan toisen koiran puruluun. Kiltin tytön ulkokuoren alta löytyy siis myös pieni ovela kujeilija. Etu osallistuu mielellään kotona kaikkeen tekemiseen, mutta osaa myös rauhoittua ilman, että sitä on tarvinnut erityisesti harjoitella. Yksinolot ovat aina sujuneet helposti.

Etun kanssa harrastetaan ykköslajina agilitya ja satunnaisemmin tokoa ja hoopersia. Uusien asioiden opettaminen on ollut helppoa, koska Etu tekee kaiken aina ensin harkiten ja lisää vauhtia, kun tietää, mitä tekee. Treeneissä se ei kiihdy mistään liikaa ja pysyy aina järkevässä mielentilassa. Etu palkkaantuu tilanteen mukaan sekä lelulla että ruualla. Etu on pehmeä ja herkkä, mikä pitää ottaa treenatessa huomioon, jotta Etun itsevarmuus säilyy aina tarpeeksi hyvänä. Etun kanssa kisataan agilityssa toistaiseksi vain hyppyradoilla, koska keinupelko estää agilityradoilla starttaamisen. Etulla on voimakkaat valeraskaudet, jotka ovat myös hidastaneet harrastuksissa etenemistä. Juoksuaikojen väliin jää vain n. 3-4 kuukautta aikaa, jolloin Etu on täysin oma, reipas itsensä. Etulle onkin suunniteltu sterilaatiota, kunhan se aikuistuu kunnolla. "

Demicle's Having A Ball

Sukupuoli: Narttu

Korkeus: 38cm

Paino: 10 kg

Agiliy: M1 hyppyradoilla

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0

Selkä: LTV0, VA0

Olkapäät: terve/terve

Geenitestit: mahdollinen NAD kantaja, muuten all clear

"Roihu on vilkas ja suloinen pieni paimenkoira, joka usein hurmaa ihmiset iloisuudellaan ja loputtomalla rakkaudellaan. Suloisen ulkokuoren alta löytyy kuitenkin monta eri puolta, eikä Roihu ole päästänyt omistajaansa aina ihan helpolla. Roihu vaikuttaa monesti rämäpäiseltä, mutta pohjimmiltaan se on herkkä tyttö, jolle on tärkeää miellyttää ja ymmärtää omistajaansa. Roihu näyttää tunteensa ja mielipiteensä selvästi. Kenellekään Roihua nähneelle ei varmasti jää epäselväksi, että se inhoaa vaatteita ja rakastaa ihmisiä sekä peppurapsutuksia. Roihulla on myös paljon omia ajatuksia sekä pilkettä silmäkulmassa. Sille on tärkeää ymmärtää mitä siltä halutaan ja se tarvitsee  johdonmukaisen koulutuksen. Etenkin nuorempana se lannistui helposti epäonnistumisista ja epäselvistä tehtävistä. Roihu on treenitilanteissa herkkä, mutta toisaalta taas täpäkkä ja kiihkeä pikkukoira, joka tarjoaa mielellään montaa asiaa mahdollisimman nopeasti. Roihun kanssa harrastetaan agilityä. Treenatessa se palkkautuu lelulla, nameilla ja sosiaalisesti.

 

Se on äärimmäisen ihmissosiaalinen ja se tervehtii mielellään kaikkia ihmisiä, jotka vähänkään kiinnittävät siihen huomiota. Roihu on varma, että jokainen ihminen rakastaa sitä koko sydämestään ja se on valmis antamaan vastarakkautta takaisin.  Roihu pitää kovasti myös lapsista. Toisten koirien kanssa Roihu on valikoiva, eikä se tule kaikkien kanssa toimeen ja haluaa oman tilansa. Roihu elää kuitenkin sujuvasti kolmen koiran laumassa ja on todella leikkisä.

Roihu on vilkas ja melko impulsiivinen, mutta se osaa myös rauhoittua hyvin. Roihu viihtyy mielellään sylissä, mutta väsyneenä se hakeutuu usein rauhallisempaan paikkaan nukkumaan. Yksinolot ovat sujuneet aina ongelmitta ja se kulkee paikassa kun paikassa reippaasti mukana. Roihu on kypsynyt melko hitaasti ja se on tasoittunut murrosiän jälkeen huomattavasti. Roihulle tuli alkava kohtutulehdus ensimmäisten juoksujen jälkeen ja se steriloitiin. "

6Z3A2516-2.jpg
bottom of page