top of page
Vicky 15 mo_edited.jpg

FI AVA Basileas Don't Stop Me Now

Syntynyt: 28.10.2018

Sukupuoli: Narttu

Korkeus: 37,5cm

Paino: 9kg

Geenitestit:

MDR1  +/+ 
DM  +/+
HSF4 +/+
CEA +/+
prcd-PRA +/+

HUU +/+

CMR1 +/+​

GLAR1 +/+

CDDY & CDPA  clear

NAD +/-

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0 

Polvet: 0/0

Selkä: LTV0 & VA0

Olkapäät: terve/terve

Silmät: terve

Hampaat: täysi saksipurenta

Vickystä...

Vicky on meidän Lontoon tuliainen. Ihastuin rotuun seurattuani Vickyn setää eräällä agility online kurssilla. Otin yhteyttä Vickyn kasvattajaan ja loppu onkin historiaa. Vicky on ollut kaikkea mitä odotin ja vielä paljon enemmän. Se on miellyttämisenhaluinen koira, ja tämän vuoksi helppo koira arjessa. Se on myös hyvin tottelevainen ja vaikka sillä onkin voimakas saalisvietti, se pystyy luopumaan esimerkiksi riistasta yhdestä käskystä. Saalisvietin vuoksi nuorena sen kanssa työstettiin pyöristä, juoksijoista ja autoista luopumista. Asumme lähellä kaupunkia, jossa näitä kaikkia riittää enemmän kuin tarpeeksi. Pientä vahtiviettiä siltä löytyy, mutta sekin on helposti hallittavissa koska Vicky ei halua tehdä mitään mitä siltä ei odoteta. 

 

Vicky on todella ihmissosiaalinen koira, ja se ryntää innoissaan jokaisen vastaantulijan syliin. Vicky rakastaa rapsutuksia, sylissäoloa ja ihmisiltä saatua huomioita. Se ei paineistu ympäristöstä ja sillä on erinomainen on-off kytkin. Vicky oli jo pienestä pennusta alkaen hyvin itsevarma, eikä sille ole esimerkiksi koskaan tarvinnut opettaa koirien ohituksia. Vieraita koiria kohtaan se käyttäytyy täysin välinpitämättömästi, eikä se halua yleensä tutustua. Jos vieras koira ei tajua sen elekieltä, se antaa kyllä välitöntä palautetta. Vicky on meidän lauman ehdoton kuningatar ja käytöspoliisi. Viima kylläkin saa vieläkin anteeksi isojakin "rikkeitä", ja oman pennun toimintaa katsotaan läpi sormien. Vicky olikin aivan super emä pennuilleen, sillä on vahva hoivavietti. Ääni- tai alusta-arkuuksia Vickyllä ei ole. Yksinolot ovat aina sujuneet ilman ongelmia.

 

Agilityssa Vicky on äänekäs ja kiihkeä koira. Se irtoaa luonnostaan hyvin ja tämän vuoksi olemmekin keskittyneet työstämään ohjauksiin tulemista ja kuuntelua. Korkeasta vireestä ja ääntelystä huolimatta Vicky tekee töitä korvat auki, ja kuuntelee ihastuttavan tunnollisesti suullisia ohjeita. Vickyllä on erinomainen työmoottori ja se palkkautuu sekä nameilla että leluilla.

JÄLKELÄISET

QUEEN-pentue 5.6.2021 4u + 4n, isä: Diamond H Ocean

Pedigree:

Kuva: Silja Oksanen
Kuva: Irene Erling
Kuva: Irene Erling
bottom of page