top of page
71010A8C-3582-4FD3-BFA2-D7253710303B.jpeg

Kuva: Leena Koivunen

Demicle's Having A Good Time

Syntynyt: 5.6.2021

Sukupuoli: Narttu

Korkeus: 40cm

Paino: 10,5kg

Geenitestit:

MDR1  +/+ 
DM  +/+
HSF4 +/+
CEA +/+
prcd-PRA +/+

HUU +/+

CMR1 +/+​

GLAR1 +/+

CDDY & CDPA  clear

NAD +/-

NON-HSF4 +/+

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0 

Polvet: 0/0

Selkä: LTV0 & VA0

Olkapäät: terve/terve

Hampaat: täysi saksipurenta

Viimasta...

Viima on oma kasvattini Vickyn ja Oussen pentueesta. Valitsin Viiman puhtaasti intuition perusteella, en vaan voinut kuvitella luovuttavani sitä kenellekään toiselle. Ennen luovutusikää Viima osoitti olevansa pentueen rohkelikko, useammassa tilanteessa jossa muut pennut juoksivat emän tai kasvattajan helmoihin, Viima jäi yksin kohtaamaan jännittävän asian. Nuorena se vaikuttikin hyvin itsenäiseltä ja sen kanssa tehtiinkin töitä, jotta se oppi pyytämään mielipidettä hihnan toisesta päästä uusissa tilanteissa. Virallisen nimensä mukaisesti Viimalla on aina hauskaa ja se nauttii elämästä täysillä. Se on meidän lauman hassuttelija ja ehkä osittain tämän vuoksi kutsun sitä vieläkin "kypsässä" kahden vuoden iässä toisinaan pennuksi. Viima on arjessa hyvin leikkisä ja kekseliäis koira, lisäksi sillä on vahva tarve miellyttää. Se on ohjaajapehmeä, ja sille on todella tärkeää tehdä oikein. Tähän mennessä omalle kohdalle ei ole tullut yhtä älykästä ja nopeasti oppivaa koiraa, Viima ratkaisee ongelmat ja oppii tehtävät aivan käsittämättömän nopeasti. Sen kouluttaminen on todella helppoa, välillä tuntuu että se lukee ajatuksia. Kotona Viima on oikea sylikoira, ja rakastaa läheisyyttä. 

Viiman suhtautuminen vieraita ihmisiä kohtaan vaihtelee. Naisista se useimmiten tykkää heti ensisilmäyksellä, joitain miehiä pitää hetki seurailla ennen lähempää tuttavuutta. Kuvailisin sitä rodulle tyypillisesti hieman varautuneeksi vieraita kohtaan, mutta se ei ole missään nimessä arka tai pelokas. Mukavia vieraita koiria kohtaan se on ystävällinen ja haluaa tutustua. Omassa laumassa se toimii hyvin ja osaa hienosti kunnoittaa vanhempiaan. Viimalla on vahtiviettiä, ja pihassa partionti on sen mielestä hauskaa. Sillä on jonkin verran saalis- ja riistaviettiä, mutta käskyn alla Viima pystyy luopumaan jopa näkölähdöstä. Se ei reagoi laukauksiin, ukkoseen tai ilotulitteisiin. Viimalla ei ole alusta-arkuuksia. Yksinolot ovat myös sujuneet ongelmitta.

Viiman kanssa kisataan tällä hetkellä agilityssa hypäreillä kolmosluokassa. Agilityradat korkattiin toukokuussa nollavoitolla. Treeneissä Viima palkkautuu vaihdellen lelulla ja nameilla, annan sen itse valita päivän mukaan mieleisensä palkkion. Viima syttyi agilityyn aika hitaasti ja teki alkuun töitä puhtaasti palkan eteen. Meidän yhteistyö on parantunut paljon niistä ajoista, ja nykyään Viima odottaa innoissaan että pääsee tekemään hommia. Erityisesti kisatilanteissa Viima tuntuu syttyvän, vaikka onkin kokematon kisakoira vielä. Viima on huolellinen tekijä ja sen ohjaaminen tuntuu helpolta tämän vuoksi. Meidän yhteistyö toimii nykyään erinomaisesti ja nautin kovasti siitä, että minulla on Viiman kaltainen luottopakki.

Pedigree:

Kuva: Ninni Kulo
Kuva: Ninni Kulo
Kuva: Ninni Kulo
Kuva: Silja Oksanen
Kuva: Silja Oksanen
Kuva: Marika Vuorenmaa
Kuva: Marika Vuorenmaa
bottom of page